BP-5-onmisbare-kwaliteiten

Beschikt jouw advocaat over deze 5 onmisbare kwaliteiten?

De ene advocaat is de andere niet. Maar wat maakt die ene advocaat nu écht beter (en dus interessanter om in te zetten) dan die andere? Dat start natuurlijk met passie, het toverwoord waar zo ongeveer álle succesvolle zaken mee verbonden zijn. Een goede advocaat heeft intrinsieke passie voor zijn vak en wil vanuit een diepgewortelde drive de allerbeste expert op zijn vakgebied zijn. Hij ziet de wet als onderdeel van een groter geheel en benadert cliënten en hun juridische kwesties vanuit die geïntegreerde visie.

Bezit jouw advocaat deze 5 kwaliteiten?

Van onderstaande kwaliteiten is bewezen dat ze onmisbaar zijn voor een goede advocaat. Vragen? Neem contact op. We helpen u graag verder. Kunt u meteen even testen of wij zelf eigenlijk wel over onderstaande top 5 beschikken…

1. Een goede advocaat beschikt over onderhandelvaardigheden

Dat klinkt logisch. Toch noemen we het bewust zodat u er specifiek op kunt letten. Het is immers dé eigenschap die serieus bijdraagt aan de door u gewenste eindoplossing. Een goede onderhandelaar probeert, vanuit ogenschijnlijk subtiele overtuigingskracht, alle partijen het gevoel te geven dat er een eerlijk eindresultaat voor alle betrokkenen ontstaat. Wanneer uw advocaat dit niet voldoende beheerst, dan worden duren geschillen langer en daardoor duurder en eindigen oplossingen minder in uw voordeel. Lastig beoordelen is deze eigenschap overigens wel: u ziet uw advocaat immers niet direct onderhandelen tijdens het eerste gesprek. Win daarom referenties in bij mensen wiens oordeel u vertrouwt.

2. Een goede advocaat kan goed communiceren én schrijven

Een advocaat die fantastisch pleidooi houdt, maar slecht geschreven e-mails en brieven de deur uitstuurt doet afbreuk aan zijn of haar professionele karakter. En dat heeft onmiskenbaar invloed op de manier waarop uw probleem wordt opgelost. Let dus niet alleen op de communicatieve vaardigheden, maar lees ook correspondentie met een kritisch oog.

3. Een goede advocaat heeft presentatietalent

Een goede advocaat heeft zelfvertrouwen. Hij of zij staat bekend als gedreven en is continu proactief op zoek naar nieuwe mogelijkheden om u als cliënt zo goed mogelijk én volgens de laatste nieuwe mogelijkheden te vertegenwoordigen.

4. Een goede advocaat is toegankelijk

Dure kantoren met natuurstenen gevels en dikke houten voordeuren zijn natuurlijk prachtig maar een proces gaat u er écht niet mee winnen. Het gaat, ook in de wereld van advocatuur, nog altijd om de kwaliteit van de geboden inhoud. Onderzoek daarnaast ook hoe gemakkelijk (of moeilijk) het is om u snel verbonden te voelen met uw advocaat. De mate waarin de betrokken advocaat zich beschik- én bereikbaar toont en daarnaast de wil laat zien om écht zinvol tijd en invulling aan de oplossing van uw juridische kwestie te geven zijn goede graadmeters voor het toekomstige succes van uw samenwerking.

5. Een goede advocaat heeft specifieke ervaring

Het is ook belangrijk om te kiezen voor een advocaat met kennis van het desbetreffende vakgebied. Aan het woord is Frank Olberts, advocaat én gecertificeerd financieel planner: ‘Ik geloof in de kracht van specialistische kennis. Wanneer je, zoals in mijn geval door ervaring in de branche veel kennis van financiële producten hebt, dan helpt dit mee om goede resultaten te bereiken. Ik raad mensen die op zoek zijn naar een advocaat om ook te letten op andere zaken dan alleen juridische. Begrijpt de advocaat het ICT probleem, of de financiële constructie? Alleen als je achter elk item dat voor jou van belang is een vinkje kan zetten, moet je met die advocaat in zee gaan. Met ongeveer 16.000 advocaten in Nederland is er keuze genoeg!’

Tot slot…

Belt u even als u vragen heeft? We zijn beschikbaar, bereikbaar én behoorlijk gedreven.

Hartelijke groet,

Frank Olberts

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.