Bp-advocaten-arbeidsrecht-deel1

Serie arbeidsrecht, deel 1: Wanneer is ontslag op staande voet toegestaan?

Het kan voorkomen dat er een situatie ontstaat waarbij een werknemer niet langer in zijn functie te handhaven is en dat u hem of haar op staande voet wilt ontslaan. Dat is ook voor u als werkgever een heikele situatie, zeker als u een aantal juridische ‘basics’ niet in acht neemt. Mocht een dergelijk ontslag onvermijdelijk zijn, zorg dan dat u goed geïnformeerd bent over de voornaamste voorwaarden waaraan deze zwaarste sanctie in het arbeidsrecht moet voldoen.

Lees meer

Heeft u dit jaar bereikt wat u voor ogen had?

Het einde van dit jaar nadert langzaam maar zeker. Ook u bent ongetwijfeld druk met het afronden van de laatste zaken en het nadenken over de uitdagingen die volgend jaar op u wachten. Kijkt u terug op een succesvol jaar?

Lees meer

Kies voor meer succes en minder risico: offreer én contracteer slim, snel en simpel

In het laatste blog over het traject van offreren en contracten opstellen komen we nog eenmaal terug op de risico’s (en oplossingen) die spelen rondom dit thema.

Lees meer

Op zoek naar een slimme turnkey-oplossing voor offertes en contracten?

In ons vorige blog deelden we onze ervaringen over wat we vaak mis zien gaan rondom het opstellen van offertes en contracten, met alle (financiële) gevolgen van dien. In de praktijk zien we dat er, na een soms lang en intensief traject van klantgesprekken, offertes worden opgesteld die geen recht doen aan de kwaliteit die de organisatie in de basis biedt en dat is een gemiste kans.

Lees meer

Zó verstuurt u in weinig tijd goede offertes en contracten en daardoor groeit uw bedrijf…

Bedrijven werken hard om meer klanten te krijgen. En dat gééft niet alleen energie, het kóst ook veel tijd en energie. Na een of meerdere gesprekken, al dan niet in combinatie van een demonstratie, volgt er vaak een offerte. En dat gaat regelmatig mis merken we in de praktijk: haastig opgestelde offertes, copy/paste-fouten, verkeerde naw-gegevens, het niet meesturen van algemene voorwaarden. Het is een bloemlezing van alle zaken die wij op kantoor tegen komen en het is een gemiste kans: een offerte is immers het visitekaartje van een bedrijf…

Lees meer

BP-concertgebouw-amsterdam

Schoenmaker blijf bij je leest – Concertgebouw Amsterdam

Dagelijks assisteren wij bedrijven en personen met juridische kwesties en dan met name op het gebied van financieel recht, aangelegenheden van het MKB en personen en familierecht.

Lees meer

Zó procedeert u succesvol...

Zó procedeert u succesvol…

Succesvol hangt procederen van veel factoren af. Eén onderdeel is essentieel. En dan bedoelen we niet alleen die goede advocaat die u met raad en daad terzijde staat. Al helpt dat natuurlijk wel mee…

Lees meer

BP-Overschrijding-bouwtermijn-door-aannemer:-wat-is-wijsheid?

Overschrijding bouwtermijn door aannemer: wat is wijsheid?

Wanneer het door u bestelde artikel niet tijdig wordt geleverd, ook niet na een sommatie, kan kunt u de bestelling annuleren en ontvangt u uw geld terug. Maar hoe zit dit eigenlijk als een bouwproject vertraging oploopt? Aan wie kan de vertragingsoorzaak worden toegewezen? En, belangrijker nog, wie draait er uiteindelijk op voor de opgelopen schade? U begrijpt: het antwoord is wel complexer dan de terugbetaling van een niet geleverd artikel.

Lees meer

BP-5-onmisbare-kwaliteiten

Beschikt jouw advocaat over deze 5 onmisbare kwaliteiten?

De ene advocaat is de andere niet. Maar wat maakt die ene advocaat nu écht beter (en dus interessanter om in te zetten) dan die andere? Dat start natuurlijk met passie, het toverwoord waar zo ongeveer álle succesvolle zaken mee verbonden zijn. Een goede advocaat heeft intrinsieke passie voor zijn vak en wil vanuit een diepgewortelde drive de allerbeste expert op zijn vakgebied zijn. Hij ziet de wet als onderdeel van een groter geheel en benadert cliënten en hun juridische kwesties vanuit die geïntegreerde visie.

Lees meer

Een procedure starten: wel of niet verstandig?

Wie is er schuldig wanneer u al rijdend in uw auto een gloeiendhete kop koffie uit een willekeurige drive-through over uw been knoeit? En hoe zit het met een 25-jarige roker die aangifte tegen de tabaksindustrie doet wegens zware mishandeling omdat ze al heel jong verslaafd raakte zónder de gevolgen daarvan te kunnen overzien?
Lees meer