The sky is the limit: advocaten met kennis van de (kleine) luchtvaart

The sky is the limit: advocaten met kennis van de (kleine) luchtvaart

Er zijn relatief weinig advocaten met kennis op het gebied van de (kleine) luchtvaart. Dat is niet zo vreemd natuurlijk, want het is bijzonder specialistisch. In 2007 behaalde Mr. Frank Olberts, advocaat bij Bletchley Park Advocaten, zélf een vliegbrevet. Ook daarom is hij een uitzondering op de regel voor wat betreft zijn kennis van luchtvaart. In de komende blogs geven wij daarover meer informatie en gaan wij in op de juridische aspecten.

Lees meer

F1 Vettel valse start Japan: Hoe zit het juridisch?

F1 Vettel valse start Japan: Hoe zit het juridisch?

Misschien bent u er voor opgestaan, misschien las of zag u het later op uw telefoon of tablet, maar de GP van Japan, zal om verschillende redenen de Formule 1 annalen zeker halen. Zo won de Mercedes voor de zesde keer op rij de constructeurstitel. Als fans van Max Verstappen, hadden wij misschien liever Red Bull Racing Honda de titel zien winnen, maar gedane zaken nemen nu eenmaal geen keer en eerlijk is eerlijk Mercedes heeft een nu eenmaal een goed team. Dat de titel naar Bottas of Hamilton ook dat is inmiddels een uitgemaakte zaak.

Lees meer

Zó werkt een concurrentiebeding tussen u en uw (voormalig) werknemer

Zó werkt een concurrentiebeding tussen u en uw (voormalig) werknemer

De term concurrentiebeding kent u ongetwijfeld. In deze bepaling staat immers waar uw werknemer zich aan moet houden wanneer hij of zij bij een andere werkgever in dienst treedt. Of in geval, als de persoon in kwestie een eigen onderneming start. In dit blog zetten we de belangrijkste zaken rondom dit beding voor u op een rij. Voor meer informatie of een persoonlijke uitleg voor uw specifieke situatie: neem vrijblijvend contact met ons op.

Lees meer

Flexibele arbeidsrelaties: weet u precies welke werkgeversrisico's u loopt?

Flexibele arbeidsrelaties: weet u precies welke werkgeversrisico’s u loopt?

De arbeidsmarkt is ingrijpend veranderd in de afgelopen jaren. Naast de uitdaging om talent te vinden én langdurig aan u te binden, brengt de opkomst van de flexibele arbeidsrelatie ook issues met zich mee. Zo is het aantal banen in de uitzendbranche sinds 2016 fors gestegen: inmiddels 1 op de 12 werknemers kenmerkt zich als flexwerker. Deze ontwikkelingen maken het niet altijd gemakkelijk voor de betrokken werkgever. Maar ook voor de werknemer is de complexe regelgeving meestal niet direct gesneden koek. In dit blog zetten we een aantal belangrijke regels rondom flexibele arbeidsrelaties voor u op een rij. U begrijpt: het is een básis. Voor een uitgebreider, persoonlijk advies nodigen we u van harte uit om vrijblijvend contact met ons op te nemen.

Lees meer

Bp-advocaten-arbeidsrecht-deel1

Serie arbeidsrecht, deel 1: Wanneer is ontslag op staande voet toegestaan?

Het kan voorkomen dat er een situatie ontstaat waarbij een werknemer niet langer in zijn functie te handhaven is en dat u hem of haar op staande voet wilt ontslaan. Dat is ook voor u als werkgever een heikele situatie, zeker als u een aantal juridische ‘basics’ niet in acht neemt. Mocht een dergelijk ontslag onvermijdelijk zijn, zorg dan dat u goed geïnformeerd bent over de voornaamste voorwaarden waaraan deze zwaarste sanctie in het arbeidsrecht moet voldoen.

Lees meer

Heeft u dit jaar bereikt wat u voor ogen had?

Het einde van dit jaar nadert langzaam maar zeker. Ook u bent ongetwijfeld druk met het afronden van de laatste zaken en het nadenken over de uitdagingen die volgend jaar op u wachten. Kijkt u terug op een succesvol jaar?

Lees meer

Kies voor meer succes en minder risico: offreer én contracteer slim, snel en simpel

In het laatste blog over het traject van offreren en contracten opstellen komen we nog eenmaal terug op de risico’s (en oplossingen) die spelen rondom dit thema.

Lees meer

Op zoek naar een slimme turnkey-oplossing voor offertes en contracten?

In ons vorige blog deelden we onze ervaringen over wat we vaak mis zien gaan rondom het opstellen van offertes en contracten, met alle (financiële) gevolgen van dien. In de praktijk zien we dat er, na een soms lang en intensief traject van klantgesprekken, offertes worden opgesteld die geen recht doen aan de kwaliteit die de organisatie in de basis biedt en dat is een gemiste kans.

Lees meer

Zó verstuurt u in weinig tijd goede offertes en contracten en daardoor groeit uw bedrijf…

Bedrijven werken hard om meer klanten te krijgen. En dat gééft niet alleen energie, het kóst ook veel tijd en energie. Na een of meerdere gesprekken, al dan niet in combinatie van een demonstratie, volgt er vaak een offerte. En dat gaat regelmatig mis merken we in de praktijk: haastig opgestelde offertes, copy/paste-fouten, verkeerde naw-gegevens, het niet meesturen van algemene voorwaarden. Het is een bloemlezing van alle zaken die wij op kantoor tegen komen en het is een gemiste kans: een offerte is immers het visitekaartje van een bedrijf…

Lees meer

BP-concertgebouw-amsterdam

Schoenmaker blijf bij je leest – Concertgebouw Amsterdam

Dagelijks assisteren wij bedrijven en personen met juridische kwesties en dan met name op het gebied van financieel recht, aangelegenheden van het MKB en personen en familierecht.

Lees meer