Kies voor meer succes en minder risico: offreer én contracteer slim, snel en simpel

In het laatste blog over het traject van offreren en contracten opstellen komen we nog eenmaal terug op de risico’s (en oplossingen) die spelen rondom dit thema.

Ondernemen anno nu

De tijden zijn veranderd immers: de AVG is eind mei van kracht geworden, de regels rondom privacy zijn verder aangescherpt en het niveau van ondernemen is, als gevolg van de meest uiteenlopende ontwikkelingen in de afgelopen jaren, gestegen naar het niveau van absolute topsport.

Scherpe blik

Als we met elkaar spreken over offreren en contracteren dan is men het in de regel over één ding snel eens. Zowel een offerte als een contract moeten foutloos, pérfect en juridisch kloppend zijn. Uiteraard moet het document de gemaakte afspraken juist weergeven en mag er geen ruimte zijn voor het op meerdere manieren uitleggen van een afspraak. Dit vraagt om aandacht, kennis en een slim systeem dat op efficiënte manier alle offertes en contracten ondersteunt, waarborgt en bewaakt. Beschikt u over zo’n systeem of werkwijze binnen uw onderneming?

Schakel onze hulp in

Volgens een gestandaardiseerde werkwijze maken wij een analyse van de manier waarop uw organisatie contracten afhandelt en ook archiveert. Naar aanleiding van deze analyse geven wij een advies en bieden wij u een turnkey oplossing over het verwerken van contracten. De voordelen? Sneller, makkelijker offreren en contracteren, met de zekerheid dat de verstuurde documenten altijd compleet en up to date zijn, waardoor uw organisatie meer omzet genereert. En dat is toch precies wat u wilt?

Kies slim

Ondernemen is vooruitzien. Standaardiseer uw processen daarom zoveel mogelijk en borg deze zó dat er nauwelijks fouten kunnen ontstaan door handmatig werk. En weet dat we er zijn, mochten de zaken onverhoopt anders lopen dan u had bedacht, om u bij te staan in het oplossen van geschillen, incasso en andere onderwerpen die uw onderneming verder helpen. Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

PS Alvast een logische, maar niet altijd toegepaste tip: bespreek vooraf zo helder mogelijk de zaken die worden opgenomen in het contract of de offerte. Dat voorkomt áchteraf onderhandelen met een bekoelde relatie.