The sky is the limit: advocaten met kennis van de (kleine) luchtvaart

The sky is the limit: advocaten met kennis van de (kleine) luchtvaart

Er zijn relatief weinig advocaten met kennis op het gebied van de (kleine) luchtvaart. Dat is niet zo vreemd natuurlijk, want het is bijzonder specialistisch. In 2007 behaalde Mr. Frank Olberts, advocaat bij Bletchley Park Advocaten, zélf een vliegbrevet. Ook daarom is hij een uitzondering op de regel voor wat betreft zijn kennis van luchtvaart. In de komende blogs geven wij daarover meer informatie en gaan wij in op de juridische aspecten.

Serie blogs over luchtvaart

‘Graag deel ik mijn kennis over opleidingen, vliegbrevetten en de financiering daarvan, onder andere. Ten eerste omdat ik veel affiniteit met dit onderwerp heb en ten tweede omdat ik met regelmaat mensen ontmoet die juridische bijstand nodig hebben op dit vlak. In de praktijk zijn er weinig advocaten die de complexe feiten in een juridisch kader kunnen plaatsen. Ook de bijzondere regelgeving maakt de kwestie vaak complex. Als je een advocaat eerst moet uitleggen wat een engine overhaul is en wat de verschillende soorten zijn dan kost dat veel onnodige tijd’, aldus Frank Olberts.

Koop- en verkoopcontracten én onderhoudsissues

‘Naast issues rondom opleidingen, brevetten en de financiering daarvan zie ik in mijn dagelijkse praktijk ook nog weleens problemen voorbijkomen rondom de aan- en verkoop van vliegtuigen en het onderhoud daarvan. Ook kom ik vaak in aanraking met vragen over bijvoorbeeld medisch niet (meer) goedgekeurd zijn (medical) en issues over het verstrekken van vergunningen en de specifieke compliance eisen die daaraan worden gesteld’, vervolgt Frank. In de volgende blogs ga ik dieper op de inhoud in.

Neem contact op

Even sparren met een collega-piloot die van de hoed en de rand weet op juridisch gebied?