Tóch scheiden? Zo pakt u de zaken verstandig aan

Hoe we het ook wenden of keren: een echtscheiding is een vervelende aangelegenheid voor alle betrokkenen. Zeker als er (jonge) kinderen bij betrokken zijn. Een omgangsregeling, een ouderschapsplan opstellen, of (kinder)alimentatie? Het zijn stuk voor stuk onderwerpen waarbij de emoties hoog kunnen oplopen.

De manieren van scheiden

Scheiden kan op verschillende manieren. Ten eerste kunt u gezamenlijk kiezen voor een echtscheiding op gemeenschappelijk verzoek. U overlegt met elkaar en komt er samen met 1 advocaat uit. De gemaakte afspraken worden vervolgens in een beschikking door de rechtbank vastgelegd.
De tweede mogelijkheid is helaas wat minder rooskleurig: wanneer het samen écht niet lukt om tot overeenstemming te komen, dan neemt ieder een eigen advocaat in de arm. In alle gevallen is het van belang om te kiezen voor een advocaat die het klappen van de zweep kent.

De administratieve nasleep

Naast de meer bekende zaken rondom scheiding, komen er nog meer, wellicht minder herkenbare activiteiten op uw pad. Denkt u bijvoorbeeld aan de administratieve rompslomp die een scheiding met zich meebrengt. Bijvoorbeeld aan het feit dat uw financiële situatie verandert als u er alleen voor komt te staan. Het spreekt voor zich dat we u, vanuit de zakelijke én de juridische kant, in die onstuimige periode graag met raad en daad ter zijde staan. Belt u ons als u vragen heeft?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *