Die bekende kleine lettertjes: heeft u het goed geregeld?

Het opstellen én gebruiken van algemene voorwaarden is efficiënt en zorgt er voor dat alle details van uw contract goed zijn geregeld. En vooral dat laatste aspect wordt nog weleens vergeten. Met alle gevolgen van dien. Regelmatig worden er algemene voorwaarden opgesteld, die vervolgens niet op de juiste wijze gebruikt worden waardoor ze geen onderdeel uitmaken van de overeenkomst. In tegenstelling tot wat veel wordt gedacht is het hebben van algemene voorwaarden niet verplicht. Het is natuurlijk wél aan te raden, omdat het hanteren van deze voorwaarden veel problemen kan voorkomen. In de algemene voorwaarden staan onder andere bepalingen over ontbindende voorwaarden, betalings- en garantietermijnen en de manier waarop geschillen worden opgelost.

Juiste toepassing

Als u algemene voorwaarden heeft opgesteld, dan is juist gebruik daarvan van groot belang. Zo moet een klant de algemene voorwaarden eerst aanvaarden; anders maken ze geen deel uit van de overeenkomst en kunt u zich er niet op beroepen. U dient duidelijk naar de voorwaarden te verwijzen. Wanneer de klant niet reageert, mag u er niet blindelings op vertrouwen dat de klant akkoord gaat. Soms is een verwijzing op een eerdere factuur, mits er een regelmatige handelsrelatie is, afdoende. Wanneer de betrokken klant zélf ook over algemene voorwaarden beschikt, dan is het van belang dat vaststaat wie als eerst verwezen heeft.

Professionele uitstraling

Goede algemene voorwaarden behoren, samen met onder meer uw logo, een degelijke website en een goede bereikbaarheid tot de huisstijl van uw onderneming. Naast juridische helderheid werkt goed gebruik ervan ook positief voor het imago van uw bedrijf. Meer weten over dit uitgebreide onderwerp? Kom koffie drinken, we delen graag alle ins en outs met u.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.