Hoe duur is een advocaat nu écht?

Een advocaat bezoeken is duur en zodra je hem of haar een hand geeft, begint de teller direct te lopen. Dat beeld willen we graag ontkrachten. Hoe dat zit? Een eerste kennismakingsgesprek is bij ons gratis. We vinden het belangrijk dat u vertrouwen heeft in uw advocaat én willen zeker weten dat we inderdaad voor u kunnen betekenen wat u van ons verwacht.

Vaste prijzen mogelijk

Natuurlijk zijn er, vaak in de meer complexere zaken, uurtarieven die we hanteren. En dan is het vooraf niet altijd gemakkelijk in te schatten hoe hoog de uiteindelijke kosten exact zijn. Vanzelfsprekend geven wij u wel van te voren een raming van de te verwachten kosten. Een vast tarief is vaak wel prima mogelijk met sommige andere zaken. Denk bijvoorbeeld aan een gezamenlijke echtscheiding waarbij de partijen in goed overleg uit elkaar gaan. Of denk aan het laten controleren van een vaststellingsovereenkomst bij een arbeidsconflict. Dat laatste is sowieso erg zinvol voordat u überhaupt een handtekening zet. Wist u trouwens dat de bijbehorende kosten veelal op uw werkgever verhaald kunnen worden? Overigens, wist u dat werken op basis van no cure, no pay voor advocaten normaal gesproken niet is toegestaan? Maar voor incassozaken heeft de Orde van Advocaten (die onze regels vaststellen) een uitzondering gemaakt.

Lang verhaal kort

Laat u niet afschrikken door de ogenschijnlijk hoge tarieven en het wellicht niet zo laagdrempelige imago van een advocaat. Wij begrijpen dat het maken van kosten om uw gelijk te behalen nooit prettig is. Om die reden werken met allerhande tools (waaronder software) zodat we uw zaak zo snel en efficiënt mogelijk kunnen afhandelen. Uiteraard altijd mét behoud van aandacht voor uw persoonlijke situatie.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.