Frank Olberts, Bletchley Park Advocaten over piloten en hun (hoge) studieschuld

Dat het beroep van piloot niet langer een garantie is voor een bovenmodaal inkomen, dat is inmiddels wel bekend. Maar welke gevolgen heeft dit voor de door hen afgesloten leningen? Recent gaf Frank Olberts, advocaat gespecialiseerd in financieel recht, daarover een interview bij RTV Utrecht. U bekijkt het interview hier.

Overkreditering volgens de wet

Natuurlijk kampen niet alleen piloten met een schuld die soms groter is dan men zich kan veroorloven. Soms komt het doordat de bank gewoonweg meer geld heeft uitgeleend dan de consument elke maand kan betalen aan rente en aflossing. Dit heet officieel overkreditering en dit is verboden op basis van artikel 4:34 Wet op de Financiële Toezicht (WFT). Daarnaast hebben banken een zorgplicht, waarbij zij het klantbelang centraal moeten stellen. Ook dat gebeurt helaas niet altijd.

Advocaat annex financieel planner

Frank Olberts is niet alleen advocaat, maar ook financieel planner en als zodanig aangesloten bij de Federatie van Financiële Planners (FFP). Met een achtergrond als kredietanalist bij een grote internationale bank (Banque de Suez Nederland), is hij in staat om te adviseren en te procederen als het gaat om privé en zakelijke kredieten. Want ook in de zakelijke sfeer gaat er regelmatig iets mis…

Precies weten hoe het zit

Liever direct weten welke mogelijkheden er zijn om van uw lening af te komen? Neem dan gerust contact op. U kunt bellen naar 0621-250449. Zelf het contactformulier invullen kan natuurlijk ook. Wij nemen dan snel contact met u op voor een kosteloos oriënterend gesprek.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.