Gerechtshof wijst verzoek over stopzetten kentekenparkeren in Amsterdam af

Half mei bepaalde het gerechtshof in Amsterdam in een hoger beroep dat kentekenparkeren voorlopig blijft toegestaan in Amsterdam. Dit naar aanleiding van een kort geding dat door Privacy First was aangespannen. De onafhankelijke stichting heeft als doel het recht op privacy te behouden en te bevorderen. De stichting is van mening dat het invoeren van een kenteken in strijd is met de privacywetgeving. Het hof is echter van mening dat een kort geding hiervoor niet de correcte procedure is. Een inhoudelijke beslissing is er derhalve niet genomen. Kentekenparkeren is immers al in 2013 ingevoerd in Amsterdam, waardoor er geen spoedeisend belang meer is. Althans zo oordeelt het hof.

Slepende kwestie

Dit betekent dat het gerechtshof de eerder gedane afwijzingen van de rechtbank Amsterdam overneemt. Concreet gaat de zaak over parkeerders die hun kenteken invullen, waarna parkeerwachters de mogelijkheid hebben om te controleren of er openstaande boetes zijn. Wanneer iemand, al dan niet per abuis, een onjuist kenteken registreert, maar dus wel betaalt en over een bonnetje beschikt, dan is dat geen reden voor een boete. Over de kwestie van het kentekenparkeren lopen al verschillende jaren diverse procedures.

Wat kunnen we voor u doen?

Recht is een prachtvak. Tenminste, dat vinden wij. Graag staan we u met raad en daad terzijde bij juridische kwesties. Ook als het niet over parkeeraangelegenheden gaat. Leveren wij de lekkere koffie, vertelt u uw verhaal.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.