Voor wie niet van roze muren houdt.

Vandaag start de Parlementaire Ondervragingscommissie Fiscale Constructies met het horen van deskundigen om meer inzicht te krijgen in de fiscaal gedreven geldstromen via Nederland. Ons land telt ongeveer 20.000 brievenbusfirma’s, die goed zijn voor een 3 miljard aan inkomsten en duizenden banen.

Reeds eerder wijdden wij een blog aan dit onderwerp.
Ook toen schreven wij dat er een verschil is tussen belasting ontgaan en ontduiken. Alleen het laatste is illegaal. Zelfs de Rolling Stones en U2 maken gebruik van de wettelijk toegestane mogelijkheden.

De bedrijven die van dergelijke constructies gebruik maken doen dus eigenlijk niets dat niet mag. Als kantoor met een uitgesproken mening gooien we graag de knuppel in het hoenderhok en we vragen ons af of niet iedereen graag zo weinig mogelijk belasting betaalt?

Als uiteindelijk de publieke opinie is dat men dit niet langer wil toestaan, dan zal de wet moeten worden veranderd. Want wie zich aan de wet houdt, heeft normaal gesproken niets te duchten. Helaas houdt niet iedereen zich aan de wet en dat is waar deze blog eigenlijk over gaat.

Zo helpen wij vaak cliënten die al jaren heerlijk wonen in hun huis in Amsterdam, Heemstede, het Gooi of Wassenaar. De problemen ontstaan pas nadat het huis is verkocht aan buren die hun huis en tuin rigoureus gaan verbouwen. Soms lijkt het erop dat ook de architect wat te enthousiast is als het gaat om bepaalde aanpassingen. Ook komen wij vaak situaties tegen waarbij de tuinman een bos plant naast de erfgrens (een boom mag normaal gesproken niet binnen 2 meter van de erfgrens staan). Een ook een zwembad in de tuin is niet altijd toegestaan. De regels kunnen per gemeente verschillen of zelfs per buurt. Ook staat in het Burgerlijk Wetboek een aantal artikelen die betrekking hebben op burenrecht.

‘Beter een goede buur, dan een verre vriend’ geldt ook hier. Wij helpen u graag met het voorkomen van allerlei juridische kwesties met uw buren en als het echt niet anders kan dan lossen wie die voor u op.

Wat kunnen wij voor u doen?

Maakt u gerust met ons een kosteloze oriënterende afspraak via deze link, dan leggen wij u graag uit waarmee u rekening moet houden. En als uw buurman een roze muur bouwt, ook dan weet u wie u kunt bellen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.