bp-laat-je-geld-niet-verdampen2

Laat je geld niet verdampen door een verjaarde vordering

Uitgeleend geld. Of een verstuurde factuur waar die betaling nog altijd niet op ontvangen is. Niet alleen vervelend, maar ook nog eens een serieus bedrijfsrisico omdat de hoofdregel in Nederland duidelijk is. Een geldvordering verjaart na 5 jaar. Definitief. En dan is het verder niet van belang of deze vordering te maken had met geleverde producten, het verrichten van diensten of het uitlenen van geld. De tijd gaat snel. En juist daarom is het van belang om op tijd actie te ondernemen.

Ook van toepassing op alimentatiebetalingen

Deze verjaring is ook van toepassing op alimentatiebetalingen en zelfs op de jaarlijkse verhoging daarvan. Voor 2016 bedroeg de laatste indexering van de kinder- en partneralimentatie 1,3%. Het indexeringspercentage voor 2017 is vastgesteld op 2,1%. Het te betalen alimentatiebedrag wordt, als gevolg van deze indexering, ieder jaar iets hoger. Wanneer je deze indexering niet meeneemt in de berekening, dan verhoogt je alimentatie dus niet steeds jaarlijks en doe je jezelf te kort. Jammer. En niet nodig!

Meld je op tijd

Kom je in de vervelende situatie terecht dat je te weinig of geen bedrag voor bijvoorbeeld openstaande alimentantie of een zakelijke factuur hebt ontvangen, meld dit dan op tijd. Dat kan ook via een mail, mits je met een ontvangst- en leesbevestiging werkt. Geef aan dat je het bedrag uiterlijk binnen 14 dagen na dagtekening van je schrijven op je bankrekening bijgeschreven wilt hebben en vergeet niet je volledige rekeningnummer te vermelden. Geef tenslotte aan dat je, als je binnen de gestelde termijn niets hebt ontvangen, de zaak uit handen gaat geven. Mocht een eventuele tweede herinnering ook niets opleveren, dan is het zaak om zo snel mogelijk een advocaat in te schakelen. Het is namelijk van belang dat je binnen enkele weken een invorderingsprocedure start.

Tot slot…

Vragen? Onduidelijkheden? Niet zeker hoe je een brief, mail of contract opstelt? Dat kunnen we ons helemaal voorstellen. Neem gerust contact met ons op, we helpen je, onder het genot van een kop koffie graag verder. Bel met 06 389 388 68 of stuur een e-mail naar info@bpadvocaten.com.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.